S’acosta Dijous Gras… Fem coca de llardons?
El dijous anterior al Diumenge de Carnestoltes, s’inicien en moltes poblacions les festes del Carnestoltes. A Catalunya, el Dijous Gras o Llarder és típic menjar coca de llardons. Llarder és una paraula que ve del llatí lardum, que vol dir ‘cansalada’ o ‘greix de porc’, l’ingredient principal d’aquestes postres.
Us passem una recepta senzilla que podeu fer amb els nens i les nenes.
Cruixent i deliciosa. Us atreviu a provar-la?
Ingredients
–Una massa de full
–150 g de llardons
–100 g sucre
–pinyons (també es pot fer amb ametlla trossejada, que és més econòmica)
Estris
–plata de forn
–paper de forn
–corró
–forquilla
–bosseta de plàstic, mà de morter, colador (opcional)
Preparació
1. Estireu la massa sobre el paper de forn.
2. Punxeu-la amb una forquilla.
3. Tritureu els llardons fins que tinguin la mida que vulgueu. Hi ha qui prefereix notar-los més i hi ha qui només en vol trobar el gust.
Una manera fàcil és ficar-los en una bossa de plàstic i picar-los amb una mà de morter. Als nens els encanta fer aquesta feina.
4. Escampeu els llardons triturats per sobre de la massa.
5. A continuació, poseu-hi els pinyons o les ametlles per sobre.
6. Finalment, empolseu amb una bona dosi de sucre.
7. Passeu el corró per sobre perquè els ingredients s’incrustin en la massa.
8. Fiqueu la coca al forn en una plata a 180 ºC-200 ºC uns 10-15 minuts fins que estigui dauradeta o torradeta.
9. Traieu del forn i deixeu refredar.
Us recomanem que la talleu amb un ganivet de serreta, perquè s’esquerda fàcilment i fa moltes molles. Però és boníssima.
Bon profit!
Trackbacks/Pingbacks